Czy chcesz zainstalować aplikację mojsalon.eu?

Listopad
25
Festiwal Hair Fair

Mocznik kosmetyczny

Syntentyczny odpowiednk naturalnego mocznika (substancji chemicznej wydalanej z organizmu wraz z potem i moczem, będącej ubocznym produktem przemiany białek). Mocznik kosmetyczny znajduje zastosowanie przede wszystkim w pielęgnacji cery. Ze względu na jego właściwości złuszczające, stosuje się go jako jeden ze składników peelingu – dobrze usuwa martwe komórki i zapewnia skórze gładkość. Mocznik kosmetyczny posiada także silne właściwości higroskopijne. Zmniejsza poziom traconych przez naskórek płynów i delikatnie nawilża skórę.


Mojsalon.eu wszystkie prawa zastrzeżone dla wydawcy 2014-2017. Regulamin serwisu.